Det regner med køreledninger

Slettet Bruger,

14/06/2007

Det overraskende i tirsdagens ulykke på Københavns Hovedbanegård var måske ikke, at det skete, men snarere at det ikke skete før. Køreledninger, der falder ned, er nemlig slet ikke noget særsyn. Sidste år var der 32 ledninger, der faldt ned eller forårsagede materiel skade, mens der i 2005 var 50 tilfælde af løsrevne ledninger.

"Der vil altid falde køreledninger ned. Vi kan lære meget af de her hændelser, men vi kan ikke gøre mere, end vi gør nu," siger Kim Andersen, Banedanmarks områdechef for teknisk drift, til 24timer.

I tirsdags var det første gang, at personer kom til skade af de over 100 ledninger, der er faldet ned i løbet af de sidste tre år. De syv, der nu er udskrevet, slap med knubs. Køreledningen blev nemlig afbrudt, da den rev sig løs. Men Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen stiller sig ikke tilfreds.

"Vi skal have sikret, at det her overhovedet ikke kan ske, og derfor undrer det mig, at Banedanmark ikke kan gøre noget," udtaler han.

Den primære årsag til de faldende ledninger er det danske vejr, men også hærværk, fugle og defekte tog har forårsaget problemer. Kun to gange lå fejlen ifølge Banedanmark hos Banedanmarks udstyr - i defekte strækningsisolatorer.

mol

Kilde: