Det offentlige vrager det offentliges tilbud om at spare på strømmen

Offentlige myndigheder er ikke gode til at tage imod det offentliges eget tilbud om at nedsætte energiforbruget, gavne miljøet og spare på forbruge...

Slettet Bruger,

12/09/2008

Offentlige myndigheder er ikke gode til at tage imod det offentliges eget tilbud om at nedsætte energiforbruget, gavne miljøet og spare på forbruget af skattekroner. Det skriver DR Nyheder. Elsparefondens kurveknækkeraftale, der skal bidrage til at få virksomheder til at nedsætte elforbruget er således kun tilsluttet af fem ministerier.

"Hvor meget, man kan spare, kan naturligvis variere. Men der kan spares overalt, og i dag bruger både ministerier regioner og mange kommuner overflødige skattekroner på strøm. En lille investering kan hurtigt tjene sig ind," siger kundechef i Elsparefonden Christian Jarby til Dr Nyheder.

Selv ikke ministeriet der står bag Elsparefonden, Klima- og Energiministeriet, har tilsluttet sig ordningen. Det sker dog snart melder fungerende afdelingschef i ministeriet Kåre Clemensen, der fortæller at man regner med at spare 15 procent på energiforbruget over de næste tre år. Noget mere end de andre ministerier tilsluttet ordningen, der typisk forventer en til to prcents besparelse årligt.

"De har sat overliggeren på besparelsesmålene så lavt, at de er sikre på at kunne komme over, selv om de snubler, siger formanden for Ingeniørforeningen i Danmark, Lars Bytoft, til DR Nyheder om det offentliges tilgang til det offentliges ordning.

0 Regioner har tilmeldt sig ordningen, mens lidt mere end hver fjerde af landets kommuner har valgt at tage imod det offentliges tilbud om at gavne miljø og spare penge.

[email protected]

Kilde: