Det er især mænd, der betaler topskat i Danmark

Af Ole Birk OlesenMeningsmålingerne viser, at det især er mænd, der vil af med topskatten, mens kvinder i højere grad vil beholde den, og det er de...

Slettet Bruger,

17/12/2008

Af Ole Birk Olesen

Meningsmålingerne viser, at det især er mænd, der vil af med topskatten, mens kvinder i højere grad vil beholde den, og det er der måske en meget egoistisk årsag til: Det er nemlig især mændene, der betaler topskat, mens langt flere kvinder kan nøjes med at nyde de velfærdsydelser, som topskatten betaler.

Det er nye tal fra Danmarks Statistik, der viser den iøjnefaldende forskel på mænds og kvinders indkomster. Ifølge tallene er der i alle de indkomstgrupper, hvor årsindkomsten er på mere end 750.000 kroner om året, fire mænd, for hver gang der er én kvinde.

Blandt danskere, der tjener under 100.000 er kønsfordelingen ligelig, mens kvinder er i overtal i indkomstintervallet mellem 100.000 kr. og 399.999 kr. årligt, hvor kun dem, der tjener over 342.000 betaler topskat.

Herefter - og hvor topskatten for alvor begynder at gøre ondt - er det primært mænd, der må have pungen op af lommen. Allerede ved årsindkomster mellem 500.000 kr. og 749.999 kr. er der tre mænd for hver én kvinde.


[email protected]

Kilde: