Der er EU-penge i gamle traktorer

Gamle danske traktorer er mange EU-penge værd

Slettet Bruger,

14/10/2008

Gamle danske traktorer er mange EU-penge værd. EU har på tre år støttet arrangementer med gamle traktorer for over 300.000 kroner, skriver Ekstra Bladet. Pengene kommer fra en ordning, der har til formål at fremme udviklingen i landdistrikterne.

Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup på Falster har modtaget 189.735 kr. til gennem plancher at fortælle historier om museets 200 traktorer og motorer. Og landmand Henrik Nielsen fra Glud ved Horsens modtog i 2006 117.000 kroner fra EU til at afholde de såkaldte Fergusondage for fans af den gamle berømte traktor.

"Jeg havde da ikke regnet med at få de penge, men det blev nogle fantastiske dage, hvor traktor-entusiaster kom valfartende," fortæller Henrik Nielsen til Ekstra Bladet.

EU var også klar til at bruge 558.250 kroner på at etablere et museum for veterantraktorer i Sønderjylland, men det projekt kuldsejlede, da ansøgerne ikke kunne skaffe den nødvendige medfinansiering.

EU-ordførere fra regeringspartierne på Christianborg mener til imidlertid, det er helt forkert at bruge EU's udviklingmidler på traktor museer:

"Der er masser af andre fornuftige ting, der kan trænge mere end traktormuseer eller skibakker. Det kan bare ikke passe. Jeg har da heller ikke indtryk af, at EU svømmer i penge. De her ordninger skal laves om," siger de Konservatives EU-ordfører, Helle Sjelle til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: