Den katolske kirke vil rejse statue af Galilei

Som katolik kan man få syndsforladelse i levende live

Slettet Bruger,

07/03/2008

Som katolik kan man få syndsforladelse i levende live. Man bliver ofte pålagt at tænde et vokslys i kirken, sige et antal ave maria'er, og man er renset for synd, og klar til at synde videre.

Når den katolske kirke i tilfældet med videnskabsmanden Galileo Galilei, som den anklagede for kætteri for hans teori om, at jorden drejede rundt om solen og ikke omvendt, skal bøde for sine synder, har man fundet at vokslys og ave maria'er ikke er nok.

Kirken ønsker ifølge Kristeligt-Dagblad at give videnskabsmanden fuld oprejsning. Og det sker ved at rejse et statue af Galilei i selveste Vatikanets haver, uden for den lejlighed han opholdt sig i, mens han ventede på retssagen hvor inkvisitionen tvang ham til at afværge sin teori.

Vatikanets rehabilitering af astronomen indbefatter også en Galilei-konference i Vatikanet samt en undersøgelse af selve retssagen på jesuitter-universitetet i Firenze.

"Den katolske kirke ønsker at lukke hele affæren omkring Galilei og samtidig fremme en afgørende forståelse, ikke kun for hans store arv, men også for forholdet mellem videnskab og tro, siger leder af det pavelige videnskabelige akademi," Nicola Cabibbo ifølge kristeligt Dagblad.

Tidligere har paven, tilbage i 1980, som kardinal udtalt, at kirkens retssag mod Galilei efter datidens normer var retfærdig.

[email protected]

Kilde: