Den gamle garde vandt i New Hampshire

Ændret 14

Slettet Bruger,

09/01/2008

Ændret 14.27 med opdaterede resultater.

Det var det velkendte, der trak, da vælgerne i New Hampshire i går gik til urnerne i delstatens primærvalg. Republikanerne pegede på John McCain, der også forsøgte at blive nomineret ved præsidentvalget i 2000, mens tidligere førstedame Hillary Clinton nød demokraternes gunst. Det beretter den libertarianske portal Reason.

"Vi er historiens skabere, ikke dens ofre," sagde McCain i sin sejrstale, hvori han også lod sine tilhørere forstå, at "vi vil kæmpe for Amerika, i går, i dag og i morgen."

Der var tale om et comeback til begge parter. For blot få måneder siden var John McCain dømt ude som Republikanernes præsidentkandidat, mens målinger spåede Hillarys rival Barack Obama en solid sejr i New Hampshire.

Humøret i top trods alt
Med stemmerne fra 88 pct. af valgstederne talt op, spås Ron Paul en skuffende femteplads med 8 pct. af stemmerne. Med et motto som "Live Free or Die" skulle New Hampshire ellers være det perfekte sted for en libertariansk kandidat at føre valgkamp, og Ron Paul-kampagnen havde håbet på mindst en tredjeplads. Og med en optræden i det populære talkshow Tonight Show med Jay Leno dagen inden afstemningen steg forventningerne yderligere til den republikanske dark horse.

"Obama var en faktor, og hans fremgang skadede os. Der var folk, som vi troede var sikre Ron Paul-vælgere, som ikke desto mindre valgte de demokratiske stemmesedler, før de gik ind i valgboksen," siger Lew More fra Ron Pauls kampagne til Reason og tilføjer, at McCains fremgang også skadede kampagnen.

På trods af det middelmådige resultat var humøret dog i top hos Ron Paul-tilhængerne, der hilste deres kandidats tale med entusiastiske slagord.

[email protected]

Kilde: