Den danske regering opgiver drømmen om demokrati i Afghanistan

Målet fra de danske partier bag Danmarks udsending af soldater til Afghanistan om at medvirke til at skabe demokrati i landet er udskudt på ubestem...

Slettet Bruger,

03/11/2009

Målet fra de danske partier bag Danmarks udsending af soldater til Afghanistan om at medvirke til at skabe demokrati i landet er udskudt på ubestemt tid, skriver Politiken. Det fastslår både regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Efter at Den Afghanske Valgkommission, IEC, i går aflyste det omstridte omvalg, der skulle holdes lørdag efter beskyldninger om valgsvindel begået af præsident Hamid Karzais regering, siger udenrigsminister Per Stig Møller, at andre problemer er mere væsentlige at få løst end spørgsmålet om demokrati i Afhanistan.

"Karzai har et stort troværdighedsproblem, for han har ikke fået afghanerne til at tro på demokratiet. Men lige nu er det sikkerhedssituationen i landet, vi skal have styr på," siger udenrigsministeren til Politiken.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, har aldrig haft noget håb om demokrati i Afghanistan:

"Vi har nedfældet nogle hensigtserklæringer om demokrati i Afghanistan i vores strategi, men det har jeg aldrig troet på. De ønsker ikke demokrati, så den eneste grund til, vi er der, er jo netop, at vi skal sørge for, at landet ikke på ny bliver en rede for terrorister," siger Søren han til Politiken.

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: