Til frihedskamp mod 3F

Slettet Bruger,

20/11/2007

Af Morten Løfberg

Det lignede noget, man har set før på Nørrebro: Der blev tændt bål, og politiet var til stede. Lønmodtagere med skilte og bannere på barrikaderne i løn- og organisationskamp. Men der var meget, der ikke var som det plejer, da rundt regnet 50 personer samledes foran Nørrebro Bryghus mandag eftermiddag.

Medarbejderstaben havde nemlig kaldt til frihedsdemonstration mod fagforeningen 3F, der de seneste måneder har forsøgt sig med torsdags- og fredagsblokader mod de ansatte og den overenskomst, de gennem Kristeligt Fagforening har tegnet med deres arbejdsgiver.

Fra Ryesgade gik turen til 3F's hovedkvarter i Kampmannsgade, hvor de blev mødt af blandt andet Finn Sørensen, næstformand i 3F Industri og Service, til dagen klædt i julemandskostume med gaver til de ansatte. Og han røg hurtigt i verbal infight med medarbejderne, der ikke bryder sig om 3F's metoder. Men en blokade er helt på sin plads, mener Finn Sørensen

"Sådan er spillereglerne på det danske arbejdsmarked. Vi går nemlig ind for den frie konkurrence mellem fagforeningerne på det danske arbejdsmarked. Så er det et spørgsmål om, hvem der er mest ihærdig," forklarede Finn Sørensen blandt andet.

"Jeg har været fagforeningsformand i 30 år og har demonstreret for mange ting. Men jeg har aldrig set nogen demonstrere imod 15 kroner mere i løn," lød det forbløffet i fortsættelse fra Finn Sørensen, inden han gik tilbage til pinden og overlod scenen til medarbejderne fra Bryghuset.

Tror ikke på julemanden
De forstår til gengæld ham lige så lidt, som han dem. Hvorfor 3F ikke vælger deres kampe med omhu og koncentrerer deres indsats imod de mange i branchen, der slet ikke er organiseret, har medarbejderne ikke megen forståelse for.

"Kære 3F. Tingene har jo ændret sig siden for 100 år siden. Vi kræver ikke bare mere i løn. Vi kræver en god arbejdsplads, gode arbejdsvilkår og fleksibilitet. Det kan Krifa tilbyde, og det kan 3F ikke. Derfor er vi ikke interesserede," forklarede medarbejderrepræsentant Mikkel Bendtsen.

Mens Frihedsøllen, skabt til lejligheden og brygget på "lige dele tolerance, medbestemmelsesret og valgfrihed", blev uddelt til demonstranterne i kulden, tog han talerstolen, hvorfra han kunne glæde sig over, at der var mere end dobbelt så mange fremmødte, som når 3F normalt kalder til samling mod bryghuset.

"3F tror, at en høj løn definerer en god arbejdsplads. Det gør den ikke. Vi vil have gode arbejdsvilkår og fleksibilitet. Lad vores arbejdsplads være i fred. Giv os friheden til at bestemme selv," lød opfordringen fra Mikkel Bendtsen på vinterkuldens talerstol til de fremmødtes begejstring.

Arbejdsretten skal i næste uge tage stilling til om 3F's blokade er lovlig.

[email protected]

Kilde: