Demonstranter overfaldet - autonome under mistanke

Slettet Bruger,

23/10/2007

Ved 13-tiden i søndags var formanden for Stop Islamiseringen af Danmark, Anders Gravers sammen med tre andre på vej til en anmeldt demonstration ved Institut for Menneskerettigheder. I stedet blev de overfaldet af en gruppe på ca. ni personer, der slog en kvindelig demonstrant i hovedet med en sodavandsflaske og slog to andre i hovedet med en jernstang. Det skriver Jyllands-Posten. De fire måtte derfor en tur på Amager Hospital for at blive syet efter overfaldet fra, hvad de selv betegner som "autonomt udseende" personer.

"Jeg anser det som et drabsforsøg på en partileder for et lovlig parti," udtaler Anders Gravers.

Københavns Politi har flere spor at gå efter i sagen, som de betegner som alvorlig. Også her er opfattelsen, at politiske modstandere står bag. Og det ville bestemt ikke være første gang, fastslår Per Larsen, chefpolitiinspektør.

"Der er nogle få, både på højre- og venstrefløjen, som er meget stærke i troen og ikke vil lade demokratiets spilleregler gælde. Vi kan gang på gang konstatere, at risikoen for politisk motiveret vold er til stede," siger Per Larsen til Jyllands-Posten.
[email protected]

Kilde: