Deadline-vært får skideballe for kronik

Deadline-vært Adam Holm har fået en skideballe af sin chef for at have skrevet en kronik i Politiken, hvori han fremkommer med en holdning til konf...

Slettet Bruger,

23/01/2009

Deadline-vært Adam Holm har fået en skideballe af sin chef for at have skrevet en kronik i Politiken, hvori han fremkommer med en holdning til konflikten mellem israelere og palæstinensere i Gaza, skriver berlingske.dk.

"Min vurdering af den sag har været, at han har bragt nogle synspunkter på bane, som jeg ikke var tilfreds med, at en studievært på Deadline bringer frem. Derfor har jeg haft en samtale med ham, og vi enige om, at det ikke sker igen. Adam er klar over, at han er gået over stregen," siger Olav Skaaning Andersen, der både er chef for Deadline, Orientering og DR2 Udland, til berlingske.dk.

Adam Holm skriver bl.a. i sin kronik, at "det udelukkende er de israelske motiver der mistænkeliggøres", og han stiller spørgsmålet: "De palæstinensere der affyrer raketter mod civile mål i Israel, er de ikke skyldige i intentionen om at ville dræbe andre mennesker?" I forbindelse med kronikken er det angivet, at Adam Holm er journalist på DR2, og det er tilsyneladende den største anstødssten:

"DR's etiske regelsæt siger, at man ikke kan udtale sig som DR-person uden forudgående aftale. Og det gør han ved at stå linet op som Adam Holm fra DR2. På den måde udtaler han sig på DR's vegne," siger Olav Skaaning Andersen.

Adam Holm er selv brødebetynget.

"Selv jeg kan kun sige, at her sidder jeg. Jeg er 39, jeg er hårløs, jeg er far til to, jeg har rynker, og så er jeg alligevel plumpet i. Der er ikke meget andet for mig at sige end, at I har ret i jeres kritik og at jeg undskylder. Kronikken var noget der trængte sig på, men det var idiotisk, når man skal prøve at tilstræbe en høj grad af objektivitet. Jeg har bommet og så må jeg tage de slag der måtte komme. Det her job lægger op til, at man godt må have lidt mere kant end de har på TVAvisen, så jeg har flyttet grænserne lidt mere end jeg har været opmærksom på. Jeg har forregnet mig. Der er nogle regler og dem har jeg sat over styr, og der er ikke meget andet at sige, end at jeg med røde ører undskylder overfor mine kolleger," siger Adam Holm til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: