De Radikale vil lave reformer med regeringen

Mens Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kritiserer regeringen for at være for nærig med de offentlige udgifter i sit forslag til en finanslov f...

Slettet Bruger,

27/08/2008

Mens Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kritiserer regeringen for at være for nærig med de offentlige udgifter i sit forslag til en finanslov for 2009, så bakker de Radikale op om regeringens relative økonomiske tilbageholdenhed, skriver Information.

Partiets finansordfører, Morten Helveg Petersen, lover samtidig, at de Radikale vil være med til at lave de nødvendige skatte- og arbejdsmarkedsreformer for at mindske manglen på arbejdskraft, så Danmark kan komme ud af lavvæksten.

"Jeg forventer, at der måske kan laves noget spændende, og jeg håber, vi kan bide os fast i bordkanten. Jeg vil ikke foregribe noget, men der er bestemt ting, hvor vi burde kunne få hinanden i tale. Absolut," siger Morten Helveg Petersen.

Han synes, at regeringspartierne taler meget om behovet for at skaffe flere hænder, men der kommer ikke mange bud på løsninger.

"I betragtning af, at vi ved, hvilken værktøjskasse vi skal gribe efter, synes jeg ikke, man svarer på de her ting," siger han.

Finansordføreren peger på, at der skal sættes tryk på reformer på både skat og arbejdsmarked.

"Der vil vi komme med konkrete forslag til reformer. Vi vil gerne søge indflydelse på de forskellige ting," siger Morten Helveg Petersen til Information.

[email protected]

Kilde: