De Radikale nærmer sig spærregrænsen

Slettet Bruger,

11/05/2007

De Radikale bløder vælgere til Ny Alliance. Anderledes kan man ikke tolke de meningsmålinger, der er blevet foretaget, siden Naser Khader brød med de Radikale for at stifte sit nye parti.

I en meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for Jyllands-Posten, bliver vælgerne spurgt, hvad de ville stemme, hvis der var valg i morgen. De Radikale fik 9,2 procent af stemmerne i 2005, men i dag vil kun 5,3 procent af vælgerne stemme på de Radikale. Dette vil betyde en tilbagegang fra 17 til 8 mandater.

Værre står det til ifølge en meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 Nyhederne. Ifølge den vil de Radikale kun få 6 mandater med 3,4 procent af stemmerne. Dermed nærmer partiet sig spærregrænsen på 2 procent.

Opbrud i dansk politik
Medlem af den radikale ledelse Morten Helveg Petersen er skuffet over udviklingen, men bemærker, at også andre partier mister vælgere.

"Jeg havde håbet på, at det var gået den anden vej for os, men der er store udsving for mange andre partier. Det siger noget om det opbrud, der finder sted i dansk politik. Vi er på vej ind i en periode med større mobilitet i det politiske landskab, større udsving og større uro," siger Morten Helveg Petersen til Jyllands-Posten.

Adspurgt af Jyllands-Posten udtrykker Naser Khader tilfredshed med resultatet, men vil ikke kommentere tilbagegangen for sine tidligere partifæller i Det Radikale Venstre.

Kilde: