Datatilsynet slår til igen: Butikscenter må ikke vise video med tyve til ansatte

Datatilsynet, der har meldt syv butikker til politiet, fordi de havde tilladt sig at offentliggøre videoer med røvere i deres butikker, slår nu til...

Slettet Bruger,

15/03/2008

Datatilsynet, der har meldt syv butikker til politiet, fordi de havde tilladt sig at offentliggøre videoer med røvere i deres butikker, slår nu til igen. Denne gang giver tilsynet en anmærkning til Rosengårdscenteret i Odense, fordi butikscenterets administation har vist videoer med tyve til de ansatte, skriver avisen.dk

"For det må man nemlig ikke. Sagen minder lidt om sagen med guldsmeden i Århus. Man må som virksomhed kun vise billeder fra overvågningskameraet til politiet," siger kontorchef Lena Andersen fra Datatilsynet til avisen.dk.

Rosengårdscenteret har 64 kameraer til at overvåge indgange, kælderen og hele arealet mellem alle butikkerne. Det er optagelser fra disse kameraer, som centerets administration har vist til de ansatte i butikkerne, hvis en butik har været udsat for en butikstyv.

Centerdirektør Carsten Lindblad beklager ulovlighederne, som ikke vil gentage sig, forsikrer han.

"Jeg beklager, at jeg ikke har været dygtig nok til at sætte mig ind i loven om brug af overvågningskameraer. For jeg kan godt give Datatilsynet ret. Ansatte andre steder skal ikke have lov til at se dem. Indtil nu har det været sådan, at var en butik udsat for et butikstyveri, så kunne de komme her op og se optagelsen. Men det stopper vi med det samme," siger Carsten Lindblad til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: