Danskerne vrager offentlige sygehuse

Tiltroen til den offentlige kræftbehandling er ikke stor, selv om regeringen har tilført milliarder af kroner til området de senere år

Slettet Bruger,

20/12/2008

Tiltroen til den offentlige kræftbehandling er ikke stor, selv om regeringen har tilført milliarder af kroner til området de senere år. Flertallet af danskerne, 52 procent, mener nemlig, de ville være bedre stillet med behandling på et privathospital eller et sygehus i udlandet. Det viser en undersøgelse foretaget af Gallup for Berlingske Tidende. Og tallene vækker bekymring hos danske sundhedspolitikere.

"Det er et signal om, at befolkningen tror, at privatklinikkerne kan langt mere, end de kan. Det er jeg bestemt ikke glad for," siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen, til berlingske.dk.

For ti år siden viste undersøgelser, at danske kræftpatienters mulighed for at overleve sygdommen var væsentligt ringere end for eksempel svenskerne. Siden er området blevet tilført fire milliarder ekstra kroner og det har ifølge professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen medført, at der ikke længere er en betydelig forskel på dansk og udenlandsk behandling. Til gengæld skal man være bedre til at informere om de forbedrede resultater, mener.

Det synspunkt støttes af sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, der erkender, at undersøgelsen viser et tillidsproblem for sunedhedssystemet.

"Den opfattelse kunne man have grund til for år siden, men vi er blevet meget bedre. Vi har arbejdet ekstremt hårdt på at ændre kræftbehandlingen. Men det er klart, at der går noget tid, inden danskerne finder ud af, at man får en god kræftbehandling i Danmark," siger Jakob Axel Nielsen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: