Danskerne vil helst have borgerlig regering i krisetider

Når landet er i krise er der brug for borgerlige budskaber og værdier om om økonomisk mådehold

Slettet Bruger,

13/10/2008

Når landet er i krise er der brug for borgerlige budskaber og værdier om om økonomisk mådehold. Det peger en meningsmåling, som Zapera har foretaget for LO's ugebrev A4. Her svarer kun 19 procent af de 1.016 adspurgte danskere, at Socialdemokraterne er bedst til at håndtere "den økonomiske tilbagegang", mens halvdelen mener, at en borgerligg regering vil være bedst.

"I de seneste årtier har der været en klar forskydning i vælgernes holdning til velfærdsstaten. Før i tiden havde vælgerne fokus på omsorg og solidaritet. I dag ses det offentlige mere som en leverandør af service til den enkelte. Når der så bliver krise i samfundsøkonomien, er der mindre lydhørhed for Socialdemokraternes krav om at bevare de sociale forsvarsværker i form af god offentlig velfærd og mere lydhørhed over for de borgerlige partiers budskaber om at spare på de offentlige udgifter og i stedet sikre folks privatøkonomi," forklarer valgforsker og lektor på Aalborg Universitet, Johannes Andersen, til ugebrevet A4.

Vælgerne har også mest tiltro til en borgerlig regering, når det drejer sig om at skaffe mere arbejdskraft, viser undersøgelsen. Til gengæld står Socialdemokraterne stærkest på områderne offentlig velfærd, få flest unge i uddannelse samt miljø-, integrations- og familiepolitik.

[email protected]

Kilde: