Danskerne vil have fleksibel efterløn

Slettet Bruger,

24/12/2007

Et markant flertal af danskerne mener, at efterlønnere skal kunne fravælge deres efterlønsydelse til fordel for arbejde uden at miste retten til efterløn, når de forlader jobbet igen. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en undersøgelse, som analysefirmaet Zapera har foretaget for Dansk Erhverv. Og erhvervsorganisationen er med på idéen.

"En meget stor del af de 144.000 personer på efterløn kunne arbejde helt eller delvis og dermed medvirke til at sikre den arbejdskraft, som virksomhederne mangler. Derfor bør fleksibel efterløn indgå i regeringen bebudede jobpakke," siger Poul-Erik Pedersen, formand for Dansk Erhverv, til Jyllands-Posten.

Hvis en tredjedel af de nuværende efterlønsmodtagere arbejdede tre måneder om året, ville det svare til 10.000 fuldtidsstillinger, har Dansk Erhverv regnet sig fremt til. I den nuværende situation, hvor mange virksomheder savner arbejdskraft, kan Dansk Erhverv godt leve med, at efterlønnen smidiggøres i stedet for at blive afskaffet, som organisationen helst ser.

"En fleksibel efterløn er et godt alternativ. Vi er nødt til at justere efterlønsordningen, så det i højere grad kan betale sig at arbejde samtidig med at være på efterløn. Vi foreslår, at man i en periode skal kunne afstå fra at modtage efterløn, men man er på arbejde. Dermed sikrer man, at efterlønnere ikke straffes," siger Poul-Erik Pedersen til Jyllands-Posten.

[email protected]


Kilde: