Danskerne tror, at strejkende har lavere løn, end de har

Dansk Sygeplejeråd og FOA, der har sendt knapt 40

Slettet Bruger,

17/04/2008

Dansk Sygeplejeråd og FOA, der har sendt knapt 40.000 sygeplejersker og sosu'er på barrikaderne, fordrejer sandheden om løn over for danskerne. Det vurderer Dansk Arbejdsgiverforening ifølge dagbladet Børsen.

For mens de to strejkende organisationer over de næste to uger brænder 4,5 mio. kr. af på annoncekampagner, der handler om underbetaling og lønefterslæb, så viser en ny, opsigtsvækkende undersøgelse fra DA, at de strejkende grupper allerede i dag tjener langt flere penge, end danskerne tror. Samtidig viser analysen, at når danskerne skal pege på, hvor meget sygeplejersker og sosu'er bør have i løn fremover, så lander et stort flertal på en lavere løn end den, som sygeplejersker og sosu'er allerede tjener i dag.

Otte ud af ti danskere tror, at en sygeplejerskes løn er mindre end de 27.780 kr., som sygeplejersker rent faktisk tager med sig hjem hver måned - med pension, men uden overtidsbetaling.

Kun én ud af ti tror, at sygeplejerskernes løn er større. Når det gælder social- og sundhedsassistenter, så tror hele 85 pct. af danskerne, at sosu-lønnen er lavere end de 24.604 kr., som sosu'erne tjener i snit. Kun 4 pct. skyder for højt.

Jørn Neergaard Larsen, adm. direktør i DA, konkluderer, at det er lykkedes Dansk Sygeplejeråds formand Connie Kruckow og FOA's formand Dennis Kristensen at male et falsk billede af, at sygeplejersker og sosu'er er underbetalte.

FOA's formand Dennis Kristensen mener ifølge Børsen, at analysen rammer skævt.

[email protected]

Kilde: