Danskerne stjæler som ravne på arbejdspladsen

Flere end tre ud fire danskere har stjålet fra deres arbejdsplads

Slettet Bruger,

10/09/2008

Flere end tre ud fire danskere har stjålet fra deres arbejdsplads. Alt lige fra kuglepenne, ringbind og taxiboner til firmaets egne produkter kommer med hjem. Det viser en ny meningsmåling, som Zapera har udført for metroXpress.

Danske Erhverv, der er landets næststørste erhvervsorganisation, oplever en klar stigning i tyveri fra arbejdspladsen.

"Det er et stærkt voksende problem. Hver dag er der en fyring på grund af tyveri. Det er sørgeligt. I takt med at det er blevet normalt at skifte job hyppigt, så falder loyaliteten til virksomheden," siger Lars Alexander Borke, der er procesdirektør i Dansk Erhverv, til metroXpress.

Her oplever man, at problemet er vokset yderligere, fordi konsekvenserne er små.

"Politiets ressourcer er så små, at hvis en medarbejdere stjæler for under 1.000 kroner, så efterforsker politiet det ikke. Så får man ingen straf og ingen plet på straffeattesten. Derfor er nogle medarbejdere ligeglade, når der ikke er nogle konsekvenser," siger Lars Alexander Borke.

På nogle arbejdspladser må man godt tage kuglepenne og andre småting. Men mange danske virksomheder som for eksempel danmarks største detailkoncern, Dansk Supermarked, har en nultolerance-politik.

Det betyder, at man bliver fyret på stedet, hvis man tager det mindste.

"Når vi har så mange medarbejdere, så kan vi ikke sige, at tyverier blandt medarbejderne er en sjældenhed. Vi gradbøjer ikke tyveri. Alle varer og ting repræsenterer en værdi for os," siger informationschef Erik Eisenberg til metroXpress.

Han understreger, at flertallet af medarbejderne er ærlige.

De mange ting, der stjæles på jobbet, beløber sig til svimlende beløb. Alene i detailbranchen er der tale om tyverier for en milliard kroner hvert år. På hele arbejdsmarkedet er tallet fem-seks milliarder kroner, viser undersøgelser og skøn.

[email protected]

Kilde: