Danskerne støtter forbud mod ekspropriation til golfbaner

Danskerne ønsker bedre beskyttelse af den private ejendomsret imod ekspropriation til private formål såsom golfbaner

Slettet Bruger,

13/05/2009

Danskerne ønsker bedre beskyttelse af den private ejendomsret imod ekspropriation til private formål såsom golfbaner. Det viser en meningsmåling foretaget af Catinét for tænketanken CEPOS.

47 pct. svarer, at der slet ikke bør kunne eksproprieres til private formål. Fraregner man "ved ikke" svarene udgør dette et flertal. Yderligere 28 pct. mener, at ekspropriation kun bør kunne finde sted i meget begrænset omfang.

Dermed ønsker befolkningen at gå videre end regeringen, som i øjeblikket behandler et lovforslag om ændring af planlovens adgang til ekspropriation, der dog ikke ændrer på muligheden for at ekspropriere til private formål.

"En borgerlig-liberal regering, som åbent har erklæret, at den private ejendomsret er hjerteblod, bør ikke forsømme denne lejlighed til at stramme betingelserne for ekspropriation yderligere og dermed sikre en af danskernes mest grundlæggende friheder, nemlig den private ejendomsret," udtaler chefjurist i CEPOS Jacob Mchangama.

Han påpeger endvidere, at det nuværende lovforslag er netop en konsekvens af den offentlige debat om og omfattende kritik af kommunale ekspropriationer til fordel for private såsom golfbaner. Derfor er lovforslaget ifølge Jacob Mchangama klart utilstrækkeligt og ude af trit med befolkningens ønsker.

CEPOS anbefaler, at det nuværende lovforslag trækkes tilbage med henblik på at indføre yderligere ændringer, som medfører forbud mod ekspropriationer til private formål.

[email protected]

Kilde: