Danskerne siger nej til forbud mod købesex

De politiske røster, der i øjeblikket advokerer for et forbud mod købesex er ikke i samklang med befolkningen

Slettet Bruger,

04/07/2009

De politiske røster, der i øjeblikket advokerer for et forbud mod købesex er ikke i samklang med befolkningen. En meningsmåling fra Megafon, gennemført for TV2 og Politiken, viser således at 48 procent af danskerne ikke ønsker et forbud, mens 35 procent siger ja til at ulovliggøre køb og salg sex. Det skriver politiken.dk.

Størst er modstanden mod forbuddet hos mænd, hvor næsten 60 procent siger nej. Hos kvinder ønsker næsten halvdelen derimod et forbud, hvad der ikke kommer bag på sociolog Claus Lautrup, der har forsket i købesex-området.

"Det er de veluddannede middelklassekvinders projekt. Vi skal alle sammen leve et pænt liv, og de synes, at det er klamt med mænd - måske oven i købet deres egen - der går til en prostitueret og kommer hjem med en kønssygdom. Vi skal forbyde os ud af alting. Det handler om moral - ikke om at hjælpe pigerne," siger han til politiken.dk.

Susanne Møller er talsmand for Sexarbejdernes Interesse Organisation og tager i lighed med et flertal i befolkningen afstand fra det politiske ønske om at forbyde prostitutionen.

"Vi ønsker ikke at blive arbejdsløse. Vi ønsker faglige rettigheder ligesom andre erhverv. Og vi ønsker hjælp og støtte, så de, der gerne vil ud af faget, kan komme det. Man vælger jo ud fra de muligheder, man har i tilværelsen. Jo flere muligheder, jo større er chancen for, at man kan vælge om. Hvis vi og kunderne bliver kriminaliserede, så har vi endnu færre valg," siger Susanne Møller til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: