Danskerne siger nej til at bruge flere penge i forsvaret

Et massivt flertal på 59,4 procent af danskerne afviser blankt at give flere penge til forsvaret, mens 27,5 procent er parat til at øge forsvarets ...

Slettet Bruger,

18/05/2009

Et massivt flertal på 59,4 procent af danskerne afviser blankt at give flere penge til forsvaret, mens 27,5 procent er parat til at øge forsvarets økonomiske ramme. Tallene fremgår af en ny meningsmåling, som A&B Analyse har udført for Altinget.dk på basis af 1.120 repræsentativt udvalgte svarpersoner.

Undersøgelsens resultat glæder Socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby, der samtidig erkender, at der kan være behov for flere midler til indsatsen i Afghanistan:

"Der er sektorer af forsvaret, der skal have flere penge, men de må findes ved at effektivisere og omprioritere andre steder," siger John Dyrby til Altinget.dk.

Dansk Folkepartis Søren Espersen mener derimod, at øgede udgifter er helt nødvendige for at opretholde forsvaret på det nuværende niveau:

"Vi tror ikke på det regnestykke, der siger, at man bare kan finde flere midler til internationale missioner ved at skære andre steder. For det er utrolig dyrt at deltage i missionen i Afghanistan," siger Søren Espersen.

[email protected]

Kilde: