Danskerne siger klart nej til kønskvotering af politikere

Selvom der er næsten to mandlige for hvert kvindeligt medlem af Folketinget, så vender danskerne sig klart imod kønskvoter i partiernes opstilling ...

Slettet Bruger,

10/03/2008

Selvom der er næsten to mandlige for hvert kvindeligt medlem af Folketinget, så vender danskerne sig klart imod kønskvoter i partiernes opstilling af folketingskandidater. Det viser en meningsmåling som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.

45 procent af de adspurgt mener, det er en dårlig idé at bruge kønskvoter i partierne for at få flere kvinder opstillet til folketings- og kommunalvalg. Kun 24 procent mener, at det er en god idé. Blandt kvinderne er der dog flere tilhængere end modstandere, 33 mod 29 procent. Det opvejes imidlertid af en kraftig overrepræsentation af mænd, som synes, det er en dålig idé - nemlig 60 procent modstandere mod 15 procent tilhængere.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er helt enig med kvotemodstanderne.

"For mig at se handler det ikke om, at der skal være 50 procent af hvert køn repræsenteret i Folketinget, men om at have kvinder med, der har lyst til politik," siger hun til Ugebrevet A4.

Omvendt er Enhedslistens ligestillingsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, tilhænger:

"Nej, der er ikke ligestilling på Christiansborg. Og nej, jeg er ikke bange for kvoter, selv om danskerne nærmest ser rødt, når man taler om kønskvotering. For mig er kvoter ikke et mål, men et middel til at opnå ligestilling, også i det politiske liv."

[email protected]

Kilde: