Danskerne giver flere penge til velgørenhed

Slettet Bruger,

22/12/2007

En ny undersøgelse fra Isobro, der er indsamlerorganistionernes brancheorganisation, viser, at danskernes lyst til at støtte velgørende organisationerne er støt stigende. Sidste modtog 56 almennyttige og kirkelige organisationer således 1,8 milliarder gennem kontingenter, støttebidrag, arv, salg fra butikker m.v. Det skriver Kristeligt Dagblad. De seneste fem år er bidragene dermed gået op med 30 procent, og at sidste år ikke er topscorer skyldes kun det helt usædvanlige 2005, hvor tsunamien i Sydøstasien fik ekstraordinært mange penge op af danskernes lommer.

Det er særligt sygdomsbekæmpende og miljøorganisationer, der får flere penge i kassen, mens de kirkelige bevægelser har oplevet en tilbagegang.

"Sygdom er det formål, folk er allermest parate til at støtte. Ganske vist giver folk stort set kun, når de får et prik på skulderen, men får de det, er de også meget imødekommende," siger marketingschef fra Kræftens Bekæmpelse Poul Møller.

Kræftens Bekæmpelse er på syv år gået fra 235.000 til 390.000 medlemmer og modtog sidste år 135 millioner kroner i arv og 75 millioner i medlemskontingenter.

[email protected]

Kilde: