Danskerne betaler gerne ekstra for at undgå det offentlige sundhedsvæsen

Slettet Bruger,

13/08/2007

Private hospitaler oplever en sund fremgang. Stadig flere danskere vil ikke risikere at være afhængige af det offentlige sundhedssystem og tegner private sundhedsforsikringer. Sådan lyder meldingen fra Danmarks største udbyder af sundhedsforsikringer, Danica Pension, der sidder på 117.000 ordninger eller ca. en fjerdedel af det danske marked.

"Folk bliver klar over, at de har sundhedsforsikringerne. De hører f. eks. om andre, der har været på privathospital og haft en god oplevelse, og så bruger de det selv," siger adm. direktør for Danica, Henrik Ramlau, til Jyllands-Posten.

I starten kom de fleste af privathospitalernes kunder fra det offentlige sundhedssystem, som var nødt til at henvise patienter, som de ikke selv kunne behandle. Men det har ændret sig.

En bedre forretning
"Tidligere fyldte det offentlige mere end halvdelen af vores omsætning. Nu er det nede på under 30 pct., mens patienter fra sundhedsforsikringer udgør mindst halvdelen," vurderer Tine Schmidt Madsen, som er adm. direktør for Danske Privathospitaler.

Også i Sammenslutning af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark ser man lyst på fremtiden.

"Privathospitaler er blevet en bedre forretning, end det var tidligere. Det stigende antal sundhedsforsikringer har givet en mere konstant kundetilgang," siger formand Nis Alstrup.

[email protected]

Kilde: