Danskerne: Stil krav til kvinder der vil have kunstig befrugtning

Næsten tre ud af fire danskere mener, at det offentlige gerne må stille krav til kvinders livstil, hvis kvinderne vil modtage fertilitetsbehandling...

Slettet Bruger,

07/01/2008

Næsten tre ud af fire danskere mener, at det offentlige gerne må stille krav til kvinders livstil, hvis kvinderne vil modtage fertilitetsbehandling på det offentliges regning. Det viser en Gallupmåling, skriver Berlingske Tidende. Knapt hver tredje mener, at overvægt skal være en afvisningsgrund, mens hver fjerde synes, det offentlige burde sige nej til at fertilitetsbehandle rygere.

"Vi plejer at sige, at af de tre forsøg med kunstig befrugtning, man har i det offentlige, mister man den første chance, hvis man er overvægtig, og den anden, hvis man også er ryger," siger Karsten Pedersen, der er næstformand i Dansk Fertilitetsselskab, til Berlingske Tidende.

Ifølge Karsten Pedersen ser man meget sjældent eksempler på alkohol-, narkotika- eller medicinmisbrug hos kvinder, der søger hjælp for barnløshed. Dermed er det overvægt og rygning, der er de to store syndere, der gør at risikoen for at den bekostelige behandling ender resultatløst. Og af de to af er overvægt langt den værste.

"Desuden øger overvægt risikoen for en række komplikationer, blandt andet svangerskabsforgiftning, forhøjet blodtryk, øget hyppighed af diabetes 2, flere meget store børn og øget risiko for at skulle føde ved kejsersnit. Overvågningen af fosteret er også mindre god hos svært overvægtige, og ved svangerskabsforgiftning vokser barnet ikke, som det skal, og får en dårligere start i livet," siger Karsten Pedersen til Berlingske Tidende.


Kilde: