Danskerne: Det offentlige kan effektiviseres

Slettet Bruger,

26/11/2007

Det offentlige lider stadig under ineffektivitet og manglende nytænkning. Det mener et overvejende antal af de danskere, som analysefirmaet Cantinét har spurgt, hvordan man kan skaffe ledige hænder til de private virksomheder. Undersøgelsen er foretaget for CEPOS og hele 69 procent af de adspurgte mener, at man kan "effektivisere den offentlige sektor for at skaffe ledig arbejdskraft". Det skriver Politiken.

Hos CEPOS mener man, at kommunalreformen giver en række oplagte muligheder for at nedlægge dobbeltfunktioner. Men der kan også tænkes nyt inden for blandt andet børnepasning og hjemmepleje.

"Vi er tilbøjelige til kun at tale om administration, bureaukrati og papirgange, når vi taler om effektivisering. Men ældreplejen kan gribes an på en anden måde ved at anvende hjælpemidler og så videre. Det er helt nødvendigt at spekulere i effektivisering, når det kniber med ressourcer", siger forskningschef Geert Laier Christensen fra Cepos til Politiken.

Han peger på, at hvis offentlige virksomheder effektivisererede på samme niveau som private, så ville man frigøre 15.000 personer til andre job årligt.

Danskerne i undersøgelsen ser også lavere skat, bedre aktivering af ledige, bedre efteruddannelse samt en øget adgang for udenlandsk arbejdskraft som måder at få dækket de private virksomheders behov for medarbejdere.

[email protected]

Kilde: