Danskerne: Borgerlige bedst når der er økonomiske problemer

Et stort flertal af danskerne mener, at VK-regeringen er bedre end en socialdemokratisk ledet regering til at styre økonomien sikkert gennem en lav...

Slettet Bruger,

07/04/2008

Et stort flertal af danskerne mener, at VK-regeringen er bedre end en socialdemokratisk ledet regering til at styre økonomien sikkert gennem en lavkonjunktur. Det viser en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen.

58 pct. af danskerne svarer i målingen, at VK-regeringen er bedst til at håndtere en økonomisk nedtur, mens kun 29 pct. peger på en socialdemokratisk ledet regering som bedst til opgaven.

"Teorien siger lidt firkantet, at når det går skidt med økonomien, så straffes regeringen. Men i det her tilfælde bliver det kompenseret af, at den siddende regering har klart den højeste troværdighed på økonomisk politik," siger Jørgen Goul Andersen, valgforsker og professor ved Aalborg Universitet til Børsen og fortsætter:

"Socialdemokratiet har gennem de senere år tabt meget terræn til regeringen her, og det gælder både evnen til at løse økonomiske problemer her og nu og evnen til at sikre Danmarks fremtid som et af de rigeste samfund i verden."

Danmark vil i de kommende år havde en laveste økonomiske vækst af alle OECD's medlemslande.

[email protected]

Kilde: