Danskere er mere skeptiske overfor blandede ægteskaber end indvandrere

Udsigten til at ens barn bliver gift med en muslim vækker ikke glæde i de danske hjem

Slettet Bruger,

25/08/2008

Udsigten til at ens barn bliver gift med en muslim vækker ikke glæde i de danske hjem. Det viser en meningsmåling som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4. Adspurgt om de vil tillade, at deres børn bliver gift med en muslim, svarer kun 38 procent af de danske forældre ja.

Blandt muslimske forældre viser en tilsvarende måling foretaget af Catinét Research, at flere, 47 procent, svarer ja til, at deres børn gerne må giftes med en dansker.

Forklaringen på forskellen kan være, at mange danskere ikke ønsker, at deres døtre skal underordne sig deres mand og bære slør, som det er tilfældet i mange muslimske ægteskaber. Det kan også skyldes, at en kristen danskers ægteskab med en muslimsk indvandrer ofte først kan komme i stand, efter at den kristne part har konverteret til islam.

Således er der næsten ingen forskel mellem danskere og indvandrere, når det kun handler om børnenes kærester. Her mener 47 procent af de danske og 45 procent af de muslimske forældre, at det er okay, at børnene blandes på tværs af kulturbaggrund.

[email protected]

Kilde: