Danske skatteydere betaler for, at Maldiverne kan komme med til klimatopmøde

Udviklingsminister Ulla Tørnæs vil finansiere Maldivernes deltagelse i klimatopmødet, men ekspert mener, at landet sagtens selv kan betale

Slettet Bruger,

12/09/2009

Udviklingsminister Ulla Tørnæs vil finansiere Maldivernes deltagelse i klimatopmødet, men ekspert mener, at landet sagtens selv kan betale. Det skriver Berlingske Tidende.

Udviklingsministeren siger følge nyhedsbureauet AFP, at "det er klart, at Maldiverne, som er et af de lande i verden, der er værst ramt af klimaforandringer, skal deltage i mødet, da landets fremtid afhænger af det." Derfor skal den danske stat betale for tropeøens deltagelse.

Den udmelding forstår seniorforsker og konsulent Nils Finn Munch-Petersen bestemt ikke. Han har arbejdet i Verdensbanken og beskæftiget sig med Maldiverne i mange år.

"Præsidenten og hans følge har rigeligt råd til deres flybilletter. Hvis vi betaler for dem, kan vi lige så godt betale islændingenes billet. De har det også hårdt," siger han til Berlingske Tidende.

"Der er ingen, der sulter på Maldiverne. I hvert fald ikke maldiverne selv. Måske de underbetalte fremmedarbejdere, der er mere eller mindre retsløse. Hovedstaden, Male, er fyldt med Mercedeser og BMWer," siger han, og fortsætter:

"Selvfølgelig er landet ramt af finanskrisen. Men det er mange andre lande også. Maldiverne tjener stadig gode penge på turisme og tunfiskeri."

Nils Finn Munch-Petersen undrer sig desuden også over, at udviklingsministeren vil være med til at støtte et land, der har en utrolig undertrykkende sharialovgivning.

"Hun støtter et land, hvor der alene i år har været omkring 150 piskninger af kvinder," fortæller han Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: