Danske kvinder tror på spøgelser

Bøh! En trediedel af alle danskere tror på spøgelser, horoskoper, clairvoyance mm

Slettet Bruger,

20/03/2008

Bøh!

En trediedel af alle danskere tror på spøgelser, horoskoper, clairvoyance mm. Det viser en undersøgelse foretaget af Gallup. Samtidig er knap en fjerdedel bekymrede over at se en sort kat krydse vejen. Det skriver Berlingske Tidende.

Blandt kvinder er det mere end halvdelen, der tror på, at planeternes placering har indflydelse på eksempelvis kærlighedslivet eller karrieren, eller at clairvoyante kan tale med de døde.

"Det er oplysninger, som på én gang ryster mig og gør mig en smule skuffet på mit køns vegne," siger astrofysikeren Anja C. Andersen fra Niels Bohr Institutet til Berlingske Tidende.

"Men derfor behøver de jo ikke at gå med hovedet under armen. Den mindre pæne forklaring er mangel på bedre viden. At de ikke sætter sig ordentlig ind i tingene - eller, hvis jeg skal være lidt grov, læser for lidt Illustreret Videnskab og for meget Alt for Damerne. Jorden er altså ikke flad længere. Det er som om, at videnskaben har bevæget sig enormt langt, men så render folk alligevel rundt med et eller andet middelalderbillede af, hvordan verden er skruet sammen," siger hun.

[email protected]

Kilde: