Dansk præstemail ryger i svensk internetovervågning

Måske skal du passe på med, hvad du skriver i dine mails til din præst fremover, for den svenske overvågningstjeneste Forsvarets Radioanstalt, FRA,...

Slettet Bruger,

01/07/2008

Måske skal du passe på med, hvad du skriver i dine mails til din præst fremover, for den svenske overvågningstjeneste Forsvarets Radioanstalt, FRA, vil kunne læse med. Det er resultatet af den nye skrappe overvågningslov, som et snævert flertal i Riksdagen for nylig vedtog, skriver Kristeligt Dagblad.

Loven tillader overvågningstjenesten at kontrollere al kommunikation, der passerer Sveriges grænse. Det berører blandt andet Kirkeministeriet i Danmark, som ifølge ministeriets it-driftschef, Peter Kristensen, bruger en internetudbyder, som sender al elektronisk trafik igennem en server i Sverige.

Han tager sagen meget alvorligt, og en løsning er måske allerede på vej.

"Vi har bedt vores it-leverandør, Fujitsu, ændre systemet, så vi kan køre på datalinjer, der går uden om Sverige," siger Peter Kristensen til Kristeligt Dagblad.

Næstformand i Folketingets Retsudvalg, SF's Anne Baastrup, opfordrer alligevel den danske regering til at lægge pres på de svenske politikere.

"Regeringen må, som den finske regering har gjort, sende en formel henvendelse til Sverige og bede dem om at genoverveje loven. Ellers ender vi med at sidde med et kæmpe internordisk problem. Vi må forvente, at også den danske regering tager privatlivets fred alvorligt i denne her sag i stedet for at sidde på sine hænder," siger hun.

[email protected]

Kilde: