Dansk ægtepar i USA: Amerikansk sundhedsvæsen er bedre end dansk

Danskerne tror generelt, at de lever i den bedste af alle verdener, også hvad angår indretningen af sundhedsvæsenet

Slettet Bruger,

02/10/2008

Danskerne tror generelt, at de lever i den bedste af alle verdener, også hvad angår indretningen af sundhedsvæsenet. Men det passer ikke, lyder det fra den anden side af Atlanten, hvor det danske ægtepar Knud og Helene Harbom har boet siden 1978. I dagens udgave af metroXpress, fortæller de om et amerikansk sundhedsvæsen, som godt nok lægges for had i den danske debat, men som fungerer langt bedre end det danske.

"Danskerne er uvidende om det," siger 57-årige Knud Harbom til metroXpress og fortsætter: "Forestil dig, at amerikanere skulle tage til udlandet for at blive behandlet. Det kunne de da ikke drømme om. De bliver selvfølgelig her, hvor behandlingen er bedst. Hvordan kan man som dansker tillade sig at kritisere et system som USA's, når ens eget system er så elendigt?"

Det dansk-amerikanske ægtepar drog for alvor gavn af det amerikanske sundhedssystem, da Helene fik konstateret en knude i sit ene bryst.

"I løbet af to dage var jeg til en scanning. Fire dage senere var jeg på operationsbordet og fik taget den ud," fortæller Helene Harbom, der er jordemoderuddannet, inden hendes mand tager over:

"Prøv at sammenligne det med Danmark. Det må være psykisk tortur at vente to-tre måneder på at komme i kræftbehandling. Det er helt utænkeligt her. Er det så ikke det værd, at man selv skal tegne en sygeforsikring?" siger han til metroXpress.

[email protected]

Kilde: