Dansk forsker: Klimaopvarmning er et fatamorgana

Det er ren overmod, hvis mennesker tror de kan forhindre temperaturforandringer

Slettet Bruger,

21/01/2008

Det er ren overmod, hvis mennesker tror de kan forhindre temperaturforandringer. Det mener den danske dr. scient og lektor i fysik Bjarne Andersen, der i dag interviewes i Urban, hvor han kaldes Bjørn Lomborg nummer to. Den 58-årige forsker var sammen med 99 andre for nylig medunderskriver af et åbent brev til FN's generalsekretær Ban Ki-moon, hvor de opfordrede FN til at slå koldt vand i blodet i klimadebatten.

"Når en global opvarmning mangler fundamental videnskabelig basis, bliver hele klimadebatten en kolos på lerfødder. Det er ikke fordi, der ikke sker noget, og at man bare skal lukke øjnene. Der er absolut steder på jorden, der bliver koldere og steder, der bliver varmere. Men at tale om en stor fælles "global temperatur" giver ingen mening," siger Bjarne Andersen til Urban.

Det er en termodynamisk umulighed at tale om global temperatur, fortsætter fysikeren, dermed er hele begrebet global opvarmning et "fatamorgana". Bjarne Andersen fortæller desuden, at han har mødt mange vrede reaktioner på sine synpunkter, også på brevet til FN. Alligevel fortryder han intet.

"Det her klimakorstog er en fiks ide, som Al Gore, Connie Hedegaard og andre har set som en chance for at promovere sig selv. Det er blevet en industri for både politikere og en del videnskabsfolk. Der er både stemmer og penge i det," siger Bjarne Andersen til Urban.

Bjarne Andersen er i øvrigt en varm fortaler for at spare på ressourcerne og mindske forurening. Det har bare intet med klimakamp at gøre, mener han, det kaldes "god opførsel".

[email protected]Kilde: