Dansk Ungdoms Fællesråd trækker hærværksfilm tilbage

Slettet Bruger,

28/06/2007

Af IKKEMIG 2

Det var et fejlskud, indrømmer Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) om film, hvor autonome får hjælp af den tipsmiddel-støttede organisation til at udøve hærværk mod overborgmester Ritt Bjerregaards hoveddør. Tidligere i dag forsvarede DUFs kommunikationsleder Jonas Norgaard Mortensen over for 180Grader.dk filmen som en "sjov fiktionsfilm", men blot to timer efter ringer generalsekretær Rasmus Hylleberg for at fortælle, at DUF har valgt at fjerne filmen fra organisationens hjemmeside.

"Jeg har nu været inde og se filmen, og jeg vil sige, at den kan misforstås i forhold til, at vi blåstempler aktiviteter, der ikke blot er ulovlige, men også fuldstændig uacceptable. Og det var ikke dét, der var idéen. Idéen var, at vi ville lave tre forskellige virale klip, som viser, hvor fjollet man kan opføre sig, og med den her rammer vi simpelthen ikke en ordentlig tone. Vi har været inde og se den og er blevet enige om, at den her vil vi ikke sende," siger DUFs generalsekretær Rasmus Hylleberg til 180Grader.dk og fortsætter:

"Så længere er den i virkeligheden ikke, udover at det var fint, at I gjorde os opmærksom på det, forhåbenlig inden det er blevet spredt alt for langt."

Kilde: