Dansk Folkeparti vil gøre livet surt for Fogh, fordi han vil have lavere skat

Slettet Bruger,

14/08/2007

Først skal der findes penge til at øge forbrug og investeringer i den offentlige sektor, og først derefter vil det være muligt at vurdere, om der er penge til skattelettelser. Sådan er prioriteringerne hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, som nu truer med at gøre livet surt for statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvis han insisterer på at opkræve mindre i skat. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det er klart, at hvis regeringen kommer med en 2015-plan, der på væsentlige områder adskiller sig fra det, vi synes er fornuftigt, så har regeringen ikke et stabilt net under sin økonomiske politik længere, og det er ikke en fordel for en mindretalsregering,« siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Kan kalder det en "misforstået taktisk manøvre", at statsministeren har udtalt sig til fordel for skattelettelser.

Thulesen: Det kan koste regeringsmagten
"Han forsøger at tilnærme sig de Radikale og Ny Alliance, i fald han skulle få brug for dem efter et valg. Problemet er bare, at man jo kan komme i den situation, at det ikke er dem, man kan basere sit flertal på, eller at det skaber så meget forvirring om linjen, at det i virkeligheden kan ende med at koste regeringsmagten,« lyder det fra Thulesen Dahl.

Skatteminister Kristian Jensen fra Venstre mener, at det endnu er for tidligt at udtale sig om, hvordan et økonomisk råderum i den ventede plan for dansk økonomi frem mod 2015 skal bruges.

"Det er for tidligt at sige, hvad der kommer ud af drøftelserne om, hvorvidt der er et økonomisk råderum, og i givet fald hvordan det skal bruges. Men vi har problemer både i bunden af vores indkomstbeskatning og i toppen af vores indkomstbeskatning. Jeg udelukker aldrig noget, så længe der er drøftelser igang," siger Kristian Jensen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: