Dansk Folkeparti vil fjerne tilskud til muslimske skoler

Slettet Bruger,

13/09/2007

Når Dansk Folkeparti i weekenden holder årsmøde, bliver det med kampen for danske værdier som hovedtema. Det bebuder partiets leder Pia Kjærsgaard, som tager forskud på værdikampen ved allerede nu at kræve et stop for tilskuddet til muslimske skoler, der ikke anderkender demokratiet.

"Vi er nødt til at se på, om det er rimeligt, at vi giver tilskud til koranskoler. Det er utilstedeligt, at der er skoler i Danmark med en anti-vestlig holdning, og hvor koranen terpes. Jeg mener absolut, at det kan komme på tale at stoppe tilskuddene. Vi er i dag for blåøjede og naive," siger Pia Kjærsgaard til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Men det er helt unødvendigt, siger undervisningsminister Bertel Haarder (V). Sådanne skoler er nemlig allerede udelukket fra at få tilskud.

"Vi giver ikke tilskud til koranskoler. Man har lov til at oprette en muslimsk friskole, hvis den forbereder elever på et samfund med frihed og folkestyre. Det tager vi meget alvorligt, så en skole, der opfostrer eleverne i tvivlsomme demokratiske holdninger eller kvindeundertrykkelse, vil få frataget tilskuddet," siger Bertel Haarder og henviser til, at myndighederne fornylig måtte lukke en muslims friskole på Nørrebro i København.

Masser af forbud
Foruden fjernelsen af tilskuddet vil Dansk Folkeparti også have et tørklædeforbud på uddannelsesinstitutioner for både lærere og elever, forbud mod specialmad i daginstitutioner, forbud mod svømmehaller med særlig adgang for muslimer, samt nationale retningslinjer i folkeskolen, der skal forhindre muslimske piger i et sige nej til at deltage i lejrskoler eller svømmeundervisning.

"Vi har en anderledes holdning til integration end Socialdemokratiet og regeringen, der mener, at hvis indvandrere får uddannelse og kommer i arbejde, så skal det nok gå. Vi står fast på, at de skal tilegne sig danske værdier, kultur og levevis," siger Pia Kjærsgaard.

[email protected]

Kilde: