Dansk Folkeparti kræver lig-udstilling undersøgt af politiet

Af IKKEMIG 2Der er ingen garanti for, at de mennesker, hvis afsjælede legemer nu indgår i udstillingen "Bodies", har givet deres tilladelse

Slettet Bruger,

19/04/2008

Af IKKEMIG 2

Der er ingen garanti for, at de mennesker, hvis afsjælede legemer nu indgår i udstillingen "Bodies", har givet deres tilladelse. Det mener Martin Henriksen, der sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti. Han vil nu have politiet til at undersøge, om udstillingen overtræder straffelovens § 139, stk. 1 om usømmelig behandling af lig.

"Vi ved, at der i Kina, hvor antallet af henrettelser løber op i flere hundrede om året, er let adgang til lig, og set i lyset af, at Kina i forvejen er kendt for at tage organer og legemsdele fra fanger, som står over for henrettelse, ville det ikke undre mig spor, om de pågældende lig hidrører fra det kinesiske justitssystem, som er kendt for systematiske og grove overtrædelser af menneskerettighederne. Jeg giver derfor intet for forsikringen fra udstillingens direktør om, at alt er gået lovligt til," skriver Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

Forlanger skriftlig dokumentation
I forbindelse med undersøgelsen af udstillingen forlanger han skriftlig dokumentation for, at de udstillede personer har givet samtykke til, at deres kroppe, indsvøbt i plastik, bliver brugt i udstillingen.

"Jeg er overbevist om, at der ikke kan fremskaffes beviser for, at de afdøde personer har givet tilladelse til, at deres kroppe kan anvendes i kommercielt øjemed, ligesom jeg intet giver for påstanden om, at der på ligene ikke er spor af fysisk vold. Der er mange måder at myrde et menneske på - eksempelvis giftsprøjter," skriver Martin Henriksen.

Udstillingen kan i øjeblikket ses på det Tivoli-ejede H. C. Andersen Slottet på Rådhuspladsen i København.

[email protected]

Kilde: