Dansk Folkeparti kræver indsats mod politisk mobning

Slettet Bruger,

27/09/2007

"Nå, så vi har også nazister i klassen." Sådan kan reaktionen fra gymnasielæreren lyde, hvis en elev indrømmer at have sat kryds ved Dansk Folkeparti. Nu vil partiet have regler, der forhindrer gymnasielærere i at deltage i politisk mobning. Og hvis lærerne ikke følger reglerne, skal det som en sidste udvej kunne resultere i en afskedigelse.

"I sidste ende skal der selvfølgelig en fyreseddel på bordet - det er klart. Det er selvfølgelig ikke det første, man skal skride til og formentlig heller ikke det andet, men hvis det sker et tilstrækkeligt antal gange, så kan vedkommende jo ikke fungere som lærer," siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, til Ritzau.

Udmeldingen kommer efter en undersøgelse blandt 10 medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom, hvor samtlige adspurgte har oplevet politisk mobning fra deres lærere, der blandt andet kalder dem racister og nazister. Martin Henriksen kræver handling fra undervisningsminister Bertel Haarder (V), men han opfordrer til at DFU-medlemmerne snakker med deres lærer om problemet.

[email protected]

Kilde: