Dansk Erhverv advarer: Julefrokostskader er arbejdsgiveransvar

Slettet Bruger,

27/11/2007

Julefrokosterne nærmer sig, men der er ingen grund til at bekymre sig for de skader, du måtte pådrage dig, mens du vælter rundt med nissehue på hovedet og snaps i glasset. Uheld under julefrokosten tæller nemlig som arbejdsskader, og så er det chefens ansvar. Sådan lyder meldingen fra Dansk Erhverv ifølge epn.dk.

Dette er også tilfældet, hvis en medarbejder efter 10 øl og lige så mange glas snaps giver sig til at danse på bordet, falder ned og brækker benet. Selv hvis arbejdspladsen har nægtet at udskænke alkohol og hvis medarbejderne ikke har overholdt de regler, som arbejdsgiveren har udstukket for alkoholindtagelse til julefrokosten på jobbet.

Dansk Erhverv opfordrer virksomhederne til alligevel at forsøge at kontrollere de ansattes indtagelse af alkohol og kommer med følgende råd til julefrokosten:

* Overvej virkomhedens holdning til de unges indtagelse af alkohol under fester. Meld holdningen skriftligt ud til personalet.

* Indhent eventuel skriftlig tilladelse fra forældrene, hvis virksomheden accepterere at medarbejdere under 18 år indtager alkohol til julefrokosten. Så udsætter virksomheden sig ikke for efterfølgende bebrejdelser.

* Udsted drinkskuponer. Så er der bedre styr på alkoholindtagelsen.

[email protected]

Kilde: