Dansk Byggeri til Skat: Stop nu gulplade-jagten

En ny aftale mellem partierne på Christiansborg om gennemførelsen af mere forståelige regler for brugen af momsfritagne gulpladebiler, må nu føre t...

Slettet Bruger,

07/04/2008

En ny aftale mellem partierne på Christiansborg om gennemførelsen af mere forståelige regler for brugen af momsfritagne gulpladebiler, må nu føre til. at Skat stiller jagten på gulplade-syndere i bero, mener Dansk Byggeri. Også selvom de nye regler først træder i kraft i 2009.

"Den nye aftale skal betyde, at Skat indstiller sine aktioner omgående og i stedet bruger deres kræfter på at informere både deres egne medarbejdere, men ikke mindst virksomhederne om, hvordan de nye regler hænger sammen. Det vil være helt uforståeligt, hvis man er blevet enige om nogle nye regler, og Skat så fortsat kontrollerer efter de gamle," siger erhvervspolitisk konsulent hos Dansk Byggeri Kasper Hyllested ifølge erhvervsbladet.dk.

Han fremhæver, at Skat siden 1. oktober har skruet bissen på over for virksomhedernes brug af deres gulpladebiler via en række kontrolaktioner. Resultaterne af aktionerne viser indtil videre, at Skat har kontrolleret 5.898 biler på gule plader. Heraf er de 3.594 blevet fundet i orden efter gældende regler.

"Det svarer til over 60 procent, hvor kontrollen var nytteløs. Af de resterende 2.304 biler er det kun ganske få, hvor sagsbehandlingen har ført til egentlige krav mod virksomheden eller medarbejderen," siger Kasper Hyllested.

[email protected]

Kilde: