Danmark kun ottenderigest i Europa

Slettet Bruger,

18/12/2007

Selv om danskernes købekraft ligger 26 procent over en gennemsnitlig EU-borgers, så må vi stadig kigge misundeligt på luxembourgerne. Det viser en ny opgørelse fra Eurostat, ifølge den svenske økonomihjemmeside di.se. Luxembourg er nemlig den klare topscorer på listen med et BNP pr. indbygger på 180 procent over EU-gennemsnittet i 2006. Tættest på kommer Irland, 46 procent over gennemsnittet og Holland, hvis indbyggeres købekraft er 31 procent mere end den gennemsnitslige EU-borgers.

Uden for EU finder man tre nationer, hvis borgere kan få mere materielt ud af tilværelsen end danskerne. To af dem er tidligere danske områder, både Norge og Island giver nemlig Danmark økonomisk baghjul, med henholdsvist 86 og 30 procent mere købekraft per indbygger end det gennemsnitslige EU-niveau.

I Norden kan Danmark fortsat holde svenskerne og finner bag sig, omend svenskerne haler ind og i 2006 kun var en procent efter mod tre procent i 2005.

I de syv europæiske lande, der ligger oven Danmark i statistikken, svinger marginalskatten for de højest lønnede mellem 43 procent som i Schweiz og 55 procent som i Norge.

I 1960 var danskerne rigere end både nordmænd, islændinge og irer.

[email protected]

Kilde: