Danmark har tredjehøjeste narkodødelighed i Europa

Danmark fastholder placeringen som et af de europæiske lande med de fleste tilfælde af narkorelaterede dødsfald

Slettet Bruger,

20/03/2009

Danmark fastholder placeringen som et af de europæiske lande med de fleste tilfælde af narkorelaterede dødsfald. I den nyeste opgørelse fra EU's overvågningscenter for narkotika og narkotikamisbrug, EMCDDA, har kun Estland og Luxembourg en højere narkotikadødelighed. Det skriver berlingske.dk.

"Det er forstemmende, at vi ikke evner at få bragt dødstallet ned, når man nu kan finde ud af det i så mange andre lande. Men det afspejler desværre hele holdningen til stofmisbrugere blandt politikere, i behandlingsystemet og i den danske befolkning," siger formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, til berlingske.dk.

Den danske narkodødelighed har ligget konstant i en årrække, hvert år dør cirka 250 danskere af narkotika. Dermed er dødeligheden blandt danske narkomaner to en halv gang større end den svenske og fem gange større end i Holland.

"Et narkotikarelateret dødsfald er ét for meget, og det er meget trist, at vi har omkring 250 narkorelaterede dødsfald hvert år. Dem ville jeg hellere end gerne, at vi kunne undgå, og det er der også arbejdet hårdt på de seneste år," siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen til berlingske.dk.

Den danske topplacering har i dag fået Socialdemokraterne til at kræve en handlingsplan på området. Den skal indeholde fixerum, anonym behandling til narkomaner og en skærpelse af kommunernes behandlingsgaranti over for narkomaner.

[email protected]


Kilde: