Danmark får 11. højeste selskabsskat af 30 OECD-lande med S-SF-skatteplan

Hvis Danmark som foreslået af Socialdemokraterne og SF forhøjer selskabsskatten fra 25 til 28 procent, så vil Danmark gå far at have den 19

Slettet Bruger,

04/09/2009

Hvis Danmark som foreslået af Socialdemokraterne og SF forhøjer selskabsskatten fra 25 til 28 procent, så vil Danmark gå far at have den 19. højeste selskabsskat ud af 30 OECD-lande til at have den 11. højeste skattesats. Højere end Sverige, der ligger på 26,3 pct. og højere end OECD-gennemsnittet, der også udgør 26,3 pct. Det viser et nyt notat fra tænketanken CEPOS, som advarer mod idéen.

"Dermed forringer forslaget Danmarks internationale konkurrenceevne, fordi det bl.a. bliver sværere at få udenlandske virksomheder til at lokalisere sig i Danmark. Der pågår i disse år en benhård skattekonkurrence på selskabsskatten, hvor lande konkurrerer om at tiltrække udenlandske virksomheder, ligesom lande bekæmper skatteflugt ved at sænke selskabsskatten. Forslaget om højere selskabsskat indebærer, at dansk økonomi går glip af de nye arbejdsmetoder, nye ledere mv., som nye udenlandske virksomheder kan tilføre," siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS.

Dermed vil forslaget også medføre, at vi i Danmark mister endnu mere af den velstandsfremgang, som vi allerede er gået glip af, mener han.

"I forhold til velstandsudviklingen bemærkes det, at Danmark i årene 1997-2007 ud af 30 OECD-lande har haft den 4. laveste økonomiske vækst. Det har medført, at vi er gået fra en 6. plads til en 12. plads, når de 30 OECD-lande rangeres efter velstand pr. indbygger. Frem mod 2017 står vi også til 4. laveste vækst. I det perspektiv er der faktisk brug for markant lavere selskabsskat, da det erfaringsmæssigt øger velstanden. Det vil derfor være hensigtsmæssigt, hvis regeringen på finansloven for 2010 indarbejder en reduktion i selskabsskatten fra 25 til 22 pct.," siger Mads Lundby Hansen.

[email protected]

Kilde: