Danmark har 11. frieste økonomi verden

Af Ole Birk OlesenAf verdens økonomier er den danske den 11

Slettet Bruger,

15/01/2008

Af Ole Birk Olesen

Af verdens økonomier er den danske den 11. mest frie. Det viser det nyeste Index of Economic Freedom fra den amerikanske Heritage Foundation, som netop er offentliggjort.

Og det kan vi prise os lykkelige for, lyder det fra den borgerlig-liberale tænketank CEPOS.

"Der er solid dokumentation for, at økonomisk vækst og velstand har en positiv sammenhæng med den økonomiske frihed. Det viser indekset også: Økonomier som Hong Kong, Singapore og Irland har meget høje vækstrater og også meget stor økonomisk frihed, mens lande som Cuba, Nordkorea og Zimbabwe ligger et langt stykke nede af listen og har lav velstand og lav vækst," siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra CEPOS til 180Grader.dk.

Der kan gøres mere i Danmark
Tabellen viser imidlertid også, at det er muligt at gøre den danske økonomi endnu mere fri, end den er i dag. Således karakteriseres Danmark kun som "Mostly Free" i indekset, mens et europæisk land som Irland betegnet som bare "Free".

"I Danmark vil vi også kunne øge vores vellstand og vækst, hvis vi øger den økonomiske frihed. Derfor bør vil tilstræbe en større økonomisk frihed, og det kan ske ved at afregulere produktmarkederne, ved at reducere skattetrykket og ved at reformere arbejdsmarkedet, så flere kommer i arbejde," siger Mads Lundby Hansen.

Se hele indekset hos heritage.org.

[email protected]

Kilde: