Danmark 0,3 procentpoint fra verdens højeste skattetryk

Slettet Bruger,

24/09/2007

Normalt er der ikke meget bedre end en sejr over svenskerne. Men der ses nu med en vis bekymring på, at vi er ved indhente svenskerne på listen over lande med højeste skattetryk. Til næste år er Danmark således kun 0,3 procentpoint fra vore svenske naboer. Det skriver Børsen.

"Vi kan desværre se, at Danmark nærmer sig en meget kedelig international førsteplads i skattetryk. Det afspejler sig så i, at vi har meget svært ved at skaffe arbejdskraft. De højtuddannede danskere arbejder mindre eller flytter fra Danmark, og de højtuddannede udlændinge søger i en stor bue uden om Danmark," siger Tine Roed, der er vicedirektør i Dansk Industri.

Den danske placering kommer altså på trods af næste års skattelettelser. Kigger man på 2007 og 2008 blegner de danske lettelser dog i forhold til de svenske. Mens det danske skattetryk fra 2006 til 2008 vil falde med 1,2 procentpoint, kan den borgerlige svenske regering prale af at tage 2,3 procentpoint af trykket.

Danmark vil blive isoleret
Derfor er det kun et spørgsmål om tid, inden Danmark går forbi Sverige, spår Mads Lundbye Hansen, cheføkonom i Cepos.

"Det kommer til at ske, for regeringen og Dansk Folkeparti har jo signaleret, at der ikke skal gives flere skattelettelser i en årrække. Og samtidig ser vi en borgerlig, svensk regering med meget større ambitioner. Danmark vil blive mere og mere isoleret som verdens dyreste skattesamfund," forudser Mads Lundbye Hansen.

Han opfordrer samtidig regeringen til at vende blikket ud mod andre EU-nationers skatteinitiativer. Til lande som Spanien der siden årtusindeskiftet har sænket marginalskatten fra 56 til 43 procent, og Tjekkiet der er på vej med en flad indkomstskat på 15 procent.

[email protected]

Kilde: