Danica: Afkast er vigtigst

The business of business is business

Slettet Bruger,

08/02/2008

The business of business is business. Sådan sagde den amerikanske økonom og nobelpristager Milton Friedmann som kommentar til det voksende krav om, at virksomheder i stigende grad skal agere etisk.

Men det skal de ikke, mente Friedmann. Virksomheders eksistensberettigelse er at sikre et afkast til sine investorer og sikre kunderne de bedst mulige produkter til den lavest mulige pris.

Samme holdning har man i det danske pensionsselskab Danica Pension, som nu kritiseres for, inddirekte, at støtte det burmesiske militærdiktatur gennem investeringer i olieselskaberne Total og Chevron, der begge samarbejder med militærdiktaturet i Burma.

I alt har Danica Pension investeret mere end en milliard kroner i såkaldt "uetiske virksomheder", viser en opgørelse fra organisationen Danwatch, som vurderer etikken i investeringer.

Bedst mulige afkast
Men den kritik preller fuldstændig af på Danica Pensions administrerende direktør Henrik Ramlau Hansen.

"Det er vigtigt at forstå, at vi investerer meget bredt, fordi vi går efter det bedst mulige afkast til vores kunder, og man kan ikke bare plukke enkelte virksomheder ud og sige, at dem skal vi ikke investere i, når vi skal have et godt afkast til vores kunder," siger Henrik Ramlau Hansen til Radioavisen og fortsætter:

"Vi går efter det bedst mulige afkast, og hvis der skal ske nogle tilretninger i etisk retning, som er noget, vi løbende ser på, så må det ikke gå ud over afkastet. Vi skal gå efter det bedste afkast."

[email protected]

Kilde: