Dan Rachlin: Familiefar, Venstre-mand og hashryger

The Voice-pioner, tidligere radiovært og nu tv-vært på VH1 Dan Rachlin ryger hash - hver dag, fortæller han til B

Slettet Bruger,

31/03/2008

The Voice-pioner, tidligere radiovært og nu tv-vært på VH1 Dan Rachlin ryger hash - hver dag, fortæller han til B.T. Og han har svært ved at forstå, hvorfor det ikke er lovligt.

"I alle kulturkredse er hash et legitimt rusmiddel. Beslutningstagere, politikere, virksomhedsledere, kunstnere, mediefolk. Jeg møder potrygning overalt. Det strider mod enhver sund fornuft at kriminalisere noget, der involverer mere end 10 pct. af befolkningen," siger Dan Rachlin til B.T.

Rachlin er også Venstre-mand og med i et ideologisk netværk omkring skatteminister Kristian Jensen.

"Jeg har spurgt flere hashrygende prominente navne, hvorfor de ikke siger noget. Det må være lykkedes for magthaverne at gøre hashrygning til et taberprojekt. Jeg sidder i en liberal tænketank, hvor jeg møder folk som Søren Pind og Kristian Jensen, skatteministeren. Venstres Ungdoms mærkesag er fri hash. Men det er, som om VU'erne 'holder op med' at ryge hash, når de bevæger sig ud af ungdomsorganisationen og ind i moderpartiet. Ikke se, ikke høre, ikke sige noget," siger Dan Rachlin.

Han anbefaler dog ikke unge mennesker at ryge hash, heller ikke hans 16-årige søn.

"Jeg har en teenagesøn og én, der er på vej. Jeg har gennemtænkt min sag af hensyn til mine sønner. Men som alt andet, jeg foretager mig, har jeg valgt at lade ærligheden være det bærende. Det ville være patetisk og tåbeligt, hvis jeg stod ude i haven og røg. Og dermed gjorde det til et endnu større tabu. Min ældste søn er 16. Jeg har sagt til ham, at han, som mig selv, bør vente til han er over 30," siger Rachlin til B.T.

[email protected]

Kilde: