Dan Jørgensen vil forbyde minkavl

Socialdemokraternes førstemand i EU-Parlamentet, Dan Jørgensen, arbejder nu på europæisk plan for et totalforbud mod minkavl, fortæller han i en pr...

Slettet Bruger,

27/10/2009

Socialdemokraternes førstemand i EU-Parlamentet, Dan Jørgensen, arbejder nu på europæisk plan for et totalforbud mod minkavl, fortæller han i en pressemeddelelse.

"Anerkendelsen af, at det ikke er dyrevelfærdsmæssigt forsvarligt at avle mink, har spredt sig. Derfor regner jeg med at få opbakning til et totalforbud i hele EU," udtaler Dan Jørgensen

Han kalder minkavl dyrplageri og henviser til, at Danmark allerede har besluttet at forbyde avl af ræve. Derfor håber han, at Danmark allerede før en eventuel EU-beslutning vil gå forrest i kampen for et fælles europæisk forbud mod minkavl.

"Danmark vil jo gerne være foregangsland, når det handler om dyrevelfærd. Her har vi chancen, spørgsmålet er bare, om hensynet til industrien skal vinde over hensynet til dyrene. Det mener jeg ikke, at det skal," siger Dan Jørgensen.

De hjemlige socialdemokrater i Folketinget er imidlertid ikke enige med deres mand i EU-Parlamentet. Dyrevelfærdsordfører Bjarne Laustsen frygter, at produktionen med et isoleret dansk forbud vil flytte til lande, hvor minkene så vil få det langt dårligere.

"Vi synes, at der skal være et skærpet tilsyn med minkavlerne," foreslår Bjarne Laustsen i stedet ifølge til DR Nyheder.

[email protected]

Kilde: