Dalai Lama frygter kulturelt folkedrab

"En respekteret international organisation kan finde ud af hvad situatione i Tibet er, og dens årsag," sagde Dalai lama ved en pressekonference i ...

Slettet Bruger,

16/03/2008

"En respekteret international organisation kan finde ud af hvad situatione i Tibet er, og dens årsag," sagde Dalai lama ved en pressekonference i nordindiske by Dharmsala, hvor Tibets åndelige leder har levet i eksisl siden den kinesiske invasion af landet i 1950. Det beretter FoxNews.com.

"Hvad end (den kinesiske, red.) regering indrømmer det eller ej, så er der et problem. Det er en ældgammel kulturel arv, der står over for en alvorlig fare," sagde han. "Bevidst eller ubevidst, så forekommer der en form for kulturelt folkedrab."

Det var ikke klart hvorvidt han refererede til Kinas generelle fremfærd i landet, eller om han refererede specifik til det nylige indgreb.

Udtalelsen kommer efter buddistiske munkes demonstrationer mod den kinesiske besættelse af Tibet, de seneste dage har taget en voldsom drejning, der endte med de kinesiske myndigheders voldelige indgreb i landets hovedsstad, Lhasa.

[email protected]

Kilde: