Dagplejere: Rygeforbud krænker vores privatliv

Slettet Bruger,

01/10/2007

Odense Kommune er med deres rygepolitik gået for langt i forsøget på at kontrollere dagplejernes privatliv. Sådan lyder budskabet fra omkring 200 strejkende dagplejere, der har samlet sig foran deres fagforening, FOA's, kontor i byen. Det skriver politiken.dk.

"Kommunen forsøger at lave dagplejerne om til mini-institutioner, som skal overholde en lang række regler, som de bestemmer. Men det er vi ikke. Vi arbejder i vores eget hjem, og kommunen betaler ikke engang husleje for det," siger en af de strejkende dagplejere, Ane Søndergaard, fra en telefon foran FOA's kontor.

De strejkende dagplejere er utilfredse med, at en af deres kolleger blev fyret på gråt papir, fordi hendes mand røg i huset i åbningstiden, hvilket er forbudt ifølge regeringens rygeforbud. Dagplejeren havde ifølge Ane Søndergaard selv fortalt kommunen, at hun ikke ville være i stand til at overholde forbuddet og spurgt til, hvordan proceduren så var. Men hun hørte ikke noget fra kommunen, før rygeforbuddet trådte i kraft - og hun blev suspenderet uden løn og med tre ugers karantæne fra dagpengesystemet.

Kommunen afviser
De utilfredse dagplejemødre mener, at kommunen skulle have afskediget dagplejeren på normale betingelser, der blandt andet indebærer tre måneders løn.

Hos Odense Kommune mener institutionschef Britta Carl ikke, at man kunne have handlet anderledes.

"Jeg kan godt forstå, at medarbejderne synes, en fyring var bedre end en bortvisning, men når den pågældende dagplejer bevidst overtræder loven, selv efter vi har gjort hende opmærksom på konsekvenserne og givet hende en advarsel, så kan vi kun reagere med en bortvisning," siger institutionslederen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: